Flux de procesare automatizată a extraselor bancare BankOn

Software-ul de procesare a extraselor bancare BankOn este de ajutor in procesul de urmarire a extraselor furnizate de banca, de la intrare pana la reconciliere, automatizând capturarea, interpretarea și arhivarea extraselor. Oricât de extrse intră în organizația dvs. - pe hârtie sau în orice format electronic - BankOn extrage în mod inteligent informațiile importante și le validează în conformitate cu un set de reguli predefinite.

Capturarea facturilor

Procesul de automatizare a extraselor incepe cu procesarea fisierelor sosite de la banca. Acestea pot fi in format electronic (MT940, MT942, csv) sau pe hartie sau PDF. In cazul documentelor pe hartie sau PDF acestea necesita o procesare intermediara cu aplicatii specializate, cum ar fi DocOn si InvOn. Solutia de captare citeste si interpreteaza toate tipurile de extras, indiferent de format, banca, numar de linii sau numar de pagini. BankOn conține un server inteligent de recunoastere capabil sa interpreteze in timp real informatiile si campurile relevante dintr-un extras bancar si sa-l transforme intr-o structura usor de importat in orice aplicatie.

Validare și corectare automata

In timpul procesarii extraselor sunt verificate automat pentru a evita dublurile de extrase sau de tranzactii bancare.

Datele eronate trec printr-un proces de corectare automata obtinandu-se astfel o precizie imbunatatita a datelor.

Corectare manuala

Datele care prezinta in continuare, dupa procesul de corectare automata, erori, sunt semnalizate catre utilizator pentru corectia manuala. Acesta poate executa operatiunile de corectare simplu si usor in interfata programului. Odata datele corectate acestea sunt gata pentru a fi transmise catre ERP sau catre programul de contabilitate.

Introducerea datelor in ERP

Dupa validare, datele se transmit automat catre ERP sau catre programul de contabilitate prin interfete specifice, pentru reconciliere. Liniile din extras nereconciliate sau reconciliate partial sunt marcate pentru a putea fi corectate manual.