SmartCorrect - Corectarea automata a erorilor

SmartCorrect este un set de algoritmi specifici, dezvoltat de ReadySoft, utilizat pentru identificarea erorilor in cadrul unui document. In general, aceste erori apar in urma procesului OCR, dar ele mai pot aparea chiar si la crearea documentului.

Identificarea erorilor se face atat pe baza unor caracteristici specifice documentului cat si pe baza unor reguli generale.

Acestea pot fi definite atat in cadrul modulului SmartCorrect cat si de catre operator, in cadrul utilizarii aplicatiei. In cazul aparitiei unei erori aceasta va fi semnalata intuitiv utilizatorului.

Corectarea erorilor este realizata in cadrul modulului SmartCorrect pe baza caracteristicilor documentului. Se folosesc formule specifice documentului cum ar fi:

  • formule in cadrul liniei documentului
  • formule total document

Exemplu cel mai des intalnit este cel al facturilor unde semnalizarea/corectarea erorilor se face atat pe linie cat si pe total document.

Alt exemplu sunt documentele cu mai multe linii. Operatorul poate impune citirea numarului liniei, iar daca acesta nu corespunde cu numarul curent, o eroare va fi semnalizata.